Preaload Image

Eşitliğe Değer olarak verdiğimiz eğitimlerle, dokunduğumuz hayatlarla birçok değişim hikayesinin de tanığı oluyoruz. Bazı katılımcılarımız artan özgüvenleri sayesinde yaptıkları işte daha da başarılı oluyor, bazıları hiç denemedikleri işlere cesaretle girişiyor, bazıları da gelişmeye açık yönlerini keşfederek bu yönde farkındalık kazanıyor. Her birinin ortak noktası ise şu: Hikayeleri, daha eşit bir toplumun imkanına dair umudumuzu tazeliyor.

“Bu eğitim sayesinde içimdeki gücü buldum. Artık güçlü bir kadınım…” Eşitliğe Değer’in eğitimlerine katılan, özel bir tekstil firmasında çalışan 25 yaşındaki Ebru Koçkaya kendine dair unuttuğu birçok şeyi fark ettiğini ve içindeki gücü keşfettiğini söylüyor. Kendi ifadeleriyle; ‘yeni Ebru’ heyecanlı, öğrenmeye açık, neşeli, pozitif, arkadaşlarını, çevresini ya da ailesini peşinden sürükleyebilen bir Ebru… Eşitliğe Değer eğitimlerimizle hayatın her alanında tüm bireyler için farkındalık yaratmayı hedefliyoruz!

“Değişim dilde başlar. Bunun için harf harf mücadeleye devam…” Fenerbahçe TV’de editörlük ve sunuculuk yapan Emirhan Erdoğan, erkek egemen bir dünyada kuralların yeniden yazılabileceğine ve bunun da ilk olarak “dili değiştirerek” başarılacağına inanıyor. Artık onun dünyasında “Güzel tenisçi elendi”, “Bayan voleybol takımı kazandı” gibi ifadelere yer yok. Hayatın her anında ve alanında eşitliği sağlayabilmek adına çalışmaya devam edeceğiz.

“Bence bir mesleğin cinsiyeti yoktur. Başaranlar ve başaramayanlar vardır. Bunun en güzel ispatı da benim…” Borusan Eşittir Projesi kapsamında tanıdığımız Muzaffer Öztürk, “Bu erkek işi, kadınlara göre değil” diye önüne engeller konmuş kadınlar için en ilham verici hikayelerden birinin başrolünde. Muzaffer Hanım’ın “3 sene önce evde makarna çorba yaparken şu an bir tesis, makine idare ediyorum. Öyle bir güce sahipmişim ben…” sözlerinden ilham alarak sahip olduğu gücün farkına varan kadınların sayısının artması umuduyla…

“Büyük değişimler küçük adımlarla başlıyor. Eşitliğe Değer eğitimi de benim için bu ilk adım. O su birikintisindeki ilk damla oldu. O hareler kendimle başlayarak genişlemeye, çevremi etkilemeye devam ediyor.”
Eşitlik İçin Harekete Geçiyorum eğitimine katılan Can Bey, eğitim sonrasında eşine yüklenen ev işleri konusunda farkındalık kazandığını ve artık bu konuda kendisinin de sorumluluk aldığını dile getiriyor.
Artık toplumsal cinsiyet eşitliği onun için yalnızca teoride kalan bir bilgi değil; Can Bey, pratikte birebir davranışlarına yansıyan cinsiyetçi durumları düzeltmek için, aldığı eğitimle birlikte önemli bir adım attığını söylüyor.
Hayatın her anında ve alanında eşitliği sağlayabilmek adına çalışmaya devam edeceğiz.

Bu değişimin parçası olmak isteyen kurumlar için ise mesajımız net: